Ainekset 6 isohkoa annosvuokaa tai 1 uunivuoallinen annosta
Ohje
-
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vaahtoon vatkaten. Lisää kuivat aineet. Sekoita taikinaan lopuksi kerma, johon olet sekoittanut soodan.
-
Käytä isoja muffinivuokia tai paistosvuokaa, tässä on käytetty sydämen muotoisia muotteja. Voitele vuoat ja ripottele reunoille hiutaleita. Jaa taikina annosvuokiin tai kaada paistosvuokaan.
-
Kuori ja viipaloi päärynät lohkoiksi, sivele ne sitruunalla tummumisen estämiseksi. Paina lohkoja vieri viereen pystyasentoon melko syvälle taikinaan. Ripottele pinnalle reilusti kaurahiutaleita, pähkinärouhetta ja raesokeria.
-
Paista 200-asteisen uunin keskiosassa annoksia n. 15 minuuttia ja isompaa paistosta n. 30 min. Irrota tai kumoa pois annosvuoista, isommasta paistosvuoasta voi tarjota paistoksen suoraan. Tarjoile heti lämpimänä (tai lämmitettynä) vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
VINKKI: Pähkinäallergiset voivat korvata pähkinärouheen kookoshiutaleilla.
Kommentteja ja keskustelua