Kauli lehtitaikina hieman ohuemmaksi levyksi. Kauli taikina samalla enemmän ympyrän muotoon. Voit leikkaamalla pyöristää kulmia, jotta saat ympyrämäisemmän taikinan. Ylimääräiset lehtaikinasuirut voit vaikka valella pestolla ja kierittää spiraaleiksi ja paistaa samalla suolaiseksi naposteltavaksi.
Levitä frangipane taikinalevylle, niin että reunoille jää tilaa myös taittelulle.
Asettele omenasiivut frangipanen päälle. Taita taikinan reunat osittain piirakan päälle.
Jos haluat voidella taikinan reunat saadaksesi enemmän kiiltoa, voitele soijajogurtilla.
Sekoita fariinisokeri, sokeri, kaneli ja kardemumma yhteen. Ripottele sokeriseosta ja mantelilastuja kaikkialle piirakan päälle reunoja myöten.
Paista 180 asteisessa uunissa 40 minuuttia. Huom, 25-30 minuutin kohdalla kannattaa tarkistaa piirakka. Lehtitaikinan reunat saattaa kohotessaan alkaa repsottaa ulospäin. Jos näin käy, ota piirakka hetkeksi uunista, anna taikinan laskeutua noin puoli minuuttia, ja taittele lastalla piirakan reunoja takaisin keskellä päin. Paista loppuun.
Parasta lämpimänä. Voi myös uudelleen lämmittää jäähdytyksen jälkeen (120 asteisessa uunissa noin vartin). Piirakan voi myös pakastaa ja uudelleen lämmittää uunissa.