Ohra on kotimainen, runsaskuituinen ja taloudellinen vaihtoehto riisille. Siinä on paljon kuitua ja viljaisaa makua ja se sopii niin lisäkkeeksi kuin myös puuroihin.
Katso video ohjeen alta, kuinka timbaaleja valmistetaan.
Ainekset 6:lle annosta
2
rkl
öljyä+voita
1
iso sipuli kuutioina
(2-3
valkosipulinkynttä hienonnetuina)
2
dl
kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
rkl
currytahnaa
7
dl
vettä
1
rkl
kasvisfondia
2
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituina
1-2
rkl
sitruunamehua
½
dl
tuoretta persiljasilppua
100
g
parmesaanijuustoraastetta
1
tlk
ranskankermaa (200 g)
Ohje
Kuullota silputtu sipuli öljy-voiseoksessa, lisää suurimot ja currytahna. Anna suurimoiden kuullottua hetken koko ajan sekoittaen. Lisää vesi ja fondi. Anna kiehahtaa ja kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 35-40 min.
Lisää kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit ja sitruunamehu. Anna hetki jäähtyä ja lisää persiljasilppu, parmesaanijuustoraaste ja ranskankerma.
Jaa lisäke muotteihin, annosvuokiin tai mukeihin jäähtymään ja anna olla jääkaapissa, vaikka yön ylikin. Kumoa ennen tarjoilua uuninkestäville tarjoilulautasille ja lämmitä uunissa tai mikrossa.
Tarjoile timbaalit esim. lammas- tai kanaruoan kanssa. Tämä tapa sopii varsinkin juhliin/vieraille. Toki voit tarjoilla ruoan heti valmistuttua ohrattona.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".