Haettu sivustolta 22.11.2024
- Ismo Leikola, Hanna Sumari ja Arja Elina Laine valmistivat Ohrarieskataskuja Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.
Ainekset 6 kpl, halkaisija n. 20 cm annosta
4
dl
löysää perunasosetta
1½
dl
paksua maustamatonta jogurttia (esim. Bulgarian)
½-1
tl
suolaa
1
muna
1
tl
soodaa
(kuminaa)
Täyte:
n.150
g
piparjuuri- tai sipulituorejuustoa
2
dl
porkkanaraastetta
2
dl
palsternakka- tai punajuuriraastetta
300
g
graavilohta suikaleina
1
ruukku tuoretta basilikaa
1
dl
timjamia
Ohje
-
Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi (suolan määrään vaikuttaa mahdollinen perunamuusin suola) ja nosta taikinasta kuusi nokaretta uunipellille leivinpaperille. Levitä lastalla tai nuolijalla nokareet mataliksi (halkaisija n. 20 cm) jauhotetuin käsin.
-
Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-asteisen sähköuunin keskitasolla 10 - 15 min. Anna jäähtyä.
-
Levitä täytteen ainekset rieskoille, ensin kerros tuorejuustoa, sitten raasteet ja lohisuikaleet, tuoreita basilikanlehtiä ja timjamia. Taita taskun/tötterön malliin esim. voipaperin avulla, josta sitten tarjotaan.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua