• Leivo Kaurateeleipäsiä, niin saat nopeasti leipää!
  • Kaurahiutaleiden lisäksi teeleipiin sopivat Neljän Viljan Hiutaleet tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleet.
  • Leipäset voivat olla isoja tai pienempiä matalia leipäsiä.
  • Voit myös levittää koko taikinan uunipellille leivinpaperin päälle, jolloin voit jakaa ison rieskan taikinapyörällä neliöiksi tai sektoreihin.

Ainekset 2-3 kpl annosta

tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
50
g
voita tai margariinia
2
dl
maitoa, piimää tai appelsiinimehua

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu rasva ja neste. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille 2-3 kasaksi.

  2. Taputa kasat kostutetulla kädellä tai lastalla isoiksi rieskasiksi ja jaa jokainen taikinapyörällä/veitsellä sektoreittain 6-8 osaan.

  3. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Taita kolmiot irti toisistaan. Tarjoile ja syö tuoreena heti paistamisen jälkeen!

VINKKI: Voit ottaa myös taikinasta n. 10 nokaretta, painella ne mataliksi ja tehdä näin pikkurieskasia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.