• Vähillä raaka-aineilla loihdit helposti leipää: ohrarieskaan tarvitset vain vettä ja ohrajauhoja!
  • Rieskat voit paistaa tavallisessa uunissa, grillissä tai pannulla.
  • Ohrarieska on hiivaton ja vehnäjauhoton, tätäkin aika usein kysellään.
  • Ohrarieska on parhaimmillaan tuoreena.

Ainekset 6 kpl, kun halkaisija 12 cm tai 2 kpl tosi isoa annosta

2
dl
kylmää vettä
1
tl
(mineraali)suolaa

Ohje

  1. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja taputtele jauhotuin käsin tai kauli välittömästi 2-3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi. Annoksesta tulee esim. 6 kpl 12 cm pyöreää rieskaa tai 2 uunipellin kokoista isoa.

  2. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 10-15 min. Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.

VINKKI: Vaihda 2 rkl ohrajauhoja Myllyn Paras Rikottu Esikypsennetty Ohrasuurimoihin, saat rieskoihin vähän karkeutta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.