- Vähillä raaka-aineilla loihdit helposti leipää: ohrarieskaan tarvitset vain vettä ja ohrajauhoja!
- Rieskat voit paistaa tavallisessa uunissa, grillissä tai pannulla.
- Ohrarieska on hiivaton ja vehnäjauhoton, tätäkin aika usein kysellään.
- Ohrarieska on parhaimmillaan tuoreena.
Ainekset 6 kpl, kun halkaisija 12 cm tai 2 kpl tosi isoa annosta
Ohje
-
Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja taputtele jauhotuin käsin tai kauli välittömästi 2-3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi. Annoksesta tulee esim. 6 kpl 12 cm pyöreää rieskaa tai 2 uunipellin kokoista isoa.
-
Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 10-15 min. Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.
VINKKI: Vaihda 2 rkl ohrajauhoja Myllyn Paras Rikottu Esikypsennetty Ohrasuurimoihin, saat rieskoihin vähän karkeutta.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Kerrankin oikea rieskaresepti by Anonymous (not verified)
In reply to Muistan, että pikkusen hiivaa by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko tehdä hellalla by Anonymous (not verified)
Kiertoilmauuni 275°C, taikinaan tosi kylmä vesi ja paistoaika 5-6min.
Ensimmäisistä rieskoista tuli ohuita, mutta suht pehmeitä. Seuraavan satsin teinkin 1,5-kertaisena, niin rieskaan jäi paksuutta ja samalla paistoajalla superhyvä lopputulos!
Siittä saa sitte nätisti uuniin.
Minulla leivinuuni.
sähköuunissa, jo vain.
In reply to Lapin selkosilla, Kemihaaran by Anonymous (not verified)
In reply to Onko sama lämpö ja paistoaika by Anonymous (not verified)
In reply to Miksi näissä ohjeissa by Anonymous (not verified)
Katotaan, niin kauan teen ku onnistuu!
ohrajauhoja kaksikolmasosaa ja vehnäjauhoja yksikolmasosa, sitten puoli tl suolaa ja sopivasti vettä ja jauhotetuin käsin + lisäjauhoin taputellen rieskat leivinpaperille. Paistoaika 7-10 min.
Pidin taikinaa jääkaapissa ja sieltä suoraan pellille ja uuniin.
Hyviä tuli, vaikka pidin osaa liian pitkään uunissa. 12 sekuntia puoleltaan oli hyvä aika. 15 sekunnilla paloivat jo.
Hyvältä maistuu.
Itse tehtynä ja tämän reseptin mukaan ei voisi parempaa ollakaan! =)