Ainekset 25 kpl annosta

Ohrapuurotäyte:
2
dl
vettä
l
maitoa (laktoositon)
1
tl
suolaa
Taikina:
½
tl
suolaa
2
dl
kylmää vettä
1
rkl
öljyä

Ohje

  1. Valmista täyte kuumentamalla vesi kiehuvaksi. Lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin. Lisää maito, kiehauta sekoittaen ja keitä noin 45 min välillä sekoittaen.
  2. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. Pyöritä taikinasta tanko, leikkaa 25 palaan ja pulikoi ohuiksi piirakkapohjiksi.
  3. Laita jokaisen pohjan keskelle täytettä ja rypytä piirakoiksi. Paista 250-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia.

VINKKI: Piiraat voi täyttää myös survotulla puolukalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.