Kreikkalaisen salaatin voi tehdä näinkin: pääosassa vanhojen tuttujen, fetan ja oliivien lisäksi härmäläinen ohra. Toimii.

Ainekset 4 annosta annosta

1
rkl
suolaa
6
kevätsipulia siistittynä ja ohuiksi renkaiksi viipaloituna
1
punainen chili ohuiksi renkaiksi viipaloituna
5
rkl
punaviinietikkaa
4
sardellifileetä hienonnettuna
1
iso kurkku pilkottuna
pieni kourallinen kivettömiä kalamata-oliiveja
½
dl
oliiviöljyä
200
g
fetajuustoa
1
romaine-salaatti tai muuta rapeaa salaattia viipaloituna
pieni kourallinen tuoretta minttua

Ohje

  1. Keitä ohra kypsäksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä, noin 45 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.

  2. Yhdessä riittävän isossa tarjoiluastiassa kevätsipuli, chili ja etikka. Heitä mukaan ripaus suolaa, sekoita ja anna maustua hetken.

  3. Laita jäähtyneet ohrat, sardellit, kurkut ja oliivit muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Lisää oliiviöljy ja murusteltu feta. Sekoita kaikki ainekset varovasti yhteen. Mausta mustapippurilla ja tarvittessa suolalla.

  4. Lisää viipaloitu romaine-salaatti ja hienonnettu minttu salaatin sekaan juuri ennen tarjoilua.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.