Leivo tämä italialaistyyppinen piirakka kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan, joka on pehmeistä rasvoista leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Onnistuu myös Ruistaikinaan.
Ainekset 22-26 cm:n hieman korkeareunainen piirakkavuoka annosta
ryöpättyjä nokkosia (tai pinaatinlehtiä) (n. 1 litra)
2
sipulia varsineen
2-4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
½-1
tl
mustapippuria rouheena
1-2
rkl
tuoretta basilikasilppua
1-2
rkl
sitruunanmehua
100
g
Parmankinkkua suikaleina
200
g
ricottajuustoa kuutioina
2
dl
parmesaanijuustoa raasteena (1 pss)
1
dl
kermaa
2
munaa
Ohje
Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla puhdistetut nokkoset (pinaatit) ja silputut sipulit pannussa, lisää mausteet.
Ota pannu pois liedeltä, ja sekoita mukaan sitruunanmehu, kinkkusuikaleet ja juustot sekä kerma, johon olet sekoittanut munat. Levitä seos piirakkapohjalle.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.
VINKKI: Voit käyttää nokkosen tilalla pinaattia. Hyvää raikkaan salaatin ja valkoviinin, esim. italialaisen Procetton kera.
Kommentteja ja keskustelua