Valmista herkullinen kinkku-salamipizza itse tehtyyn hiivataikinapohjaan tai leivinjauhepohjaan.
Ainekset 1 iso tai 2 pienempää pizzaa annosta
Ohje
Hiivataikinapohja
-
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
-
Liuota 10 g hiivaa kädenlämpöiseen veteen.
-
Lisää ½ tl suolaa ja 1 rkl öljyä.
-
Sekoita ensin joukkoon 2¼ dl durumvehnäjauhoja puuhaarukalla sekoittaen.
-
Alusta taikina tasaiseksi.
-
Anna pehmeän taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (n. 30 min).
-
Painele taikinasta ilmakuplat pois ja vaivaa taikinan joukkoon vielä ¼ dl jauhoja.
-
Kauli ja muotoile taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa suoraan öljytyille uunipelleille. Anna pohjien kohota 20 minuuttia leivinliinan alla.
-
Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.
-
Paista vähintään 250-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia, jotta pohja paistuu kunnolla ja sen jälkee ylätasolla 5 minuuttia, jotta täytteet saavat värin.
tai leivinjauhepohja, tumma:
-
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
-
Mittaa kulhoon 1 dl kylmää vettä ja 2 rkl öljyä.
-
Lisää 2½ dl hiivaleipäjauhoja, ½ tl suolaa ja 1 tl leivinjauhetta.
-
Sekoita nopeasti tasaiseksi puuhaarukalla.
-
Kauli taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.
-
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi noin 15 minuuttia kauniin väriseksi.
-
Nauti heti kuumana.
Kommentteja ja keskustelua