Tutkimusten mukaan puolet nuorten energiasta tulee välipaloista. Ei ole siis aivan sama, miten välipalat koostetaan. Hyvän välipalan pohja on viljatuotteissa.

Hyvä välipala on maukas, kätevä ja helposti muunneltavissa oleva. Juuri viljapohjaiset välipalat ovat tällaisia, esim. mysli. Mysliä on helppo tehdä itsekin.

Viljaa ja leseitä paahdetaan ohuena kerroksena pellin päällä miedolla uunin lämmöllä. Eri hiutaleilla ja leseillä saat "tuunattua " oman myslisi.

Näin voi tehdä sokeritonta, suolatonta ja lisäaineetonta mysliä tai voi valita makeuden lisäämällä esim. tummaa sokeria tai hunajaa.

Mysliin voi paahtamisen jälkeen lisätä maun mukaan rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tms.

Ainekset noin 1 litra annosta

1
dl
saksanpähkinä- tai mantelirouhetta
(1
dl
kookoshiutaleita)
1
dl
fariini- tai tummaa sokeria
1
dl
papaija- ja mangosuikaleita
1
dl
rusinoita
(1
dl
GoGreen auringonkukansiemeniä tai pinjansiemeniä)

Ohje

  1. Sekoita ainekset leivinpaperille uunipellille ilman hedelmäpaloja. Paahda n. 125-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Anna jäähtyä.
  2. Lisää lopuksi hedelmäpalat, pähkinät ja rusinat (+ siemenet).
  3. Säilytä tiiviissä rasiassa kuivassa. Vaihtelua mysliin saat käyttämällä erilaisia kuivattuja hedelmiä pieninä paloina.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.