Valmista reilu annos kauragranolaa kerralla. Käytä siihen Isoja Kaurahiutaleita. Ja jotta saat reilusti kuituja, lisää myös Kauraleseitä.

Tiedätkö eri kaurahiutaleiden erot? Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaura on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta, jolloin se kypsyy nopeammin.

Ainekset 1½ litraa, noin 5 annosta

50
g
voita
1
dl
rypsiöljyä
1
dl
hunajaa tai tummaa sokeria
1
dl
kookoshiutaleita
1
dl
pinjansiemeniä tai GoGreen auringonkukansiemeniä
1
tl
vaniljasokeria ja/tai kanelia
3
dl
pieniä kuivattuja omena-, karpalo-, aprikoosi-, taateli- tai mangokuutioita
(1
dl
manteleita tai cashewpähkinöitä)

Ohje

  1. Sulata rasva ja hunaja kattilassa liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja leseet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 3-5 min. Lisää kookoshiutaleet ja siemenet, mausta vaniljasokerilla ja/tai kanelilla. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Paahda 150-asteisen uunin keskitasolla 20 min, sekoita ja jatka paahtamista 120 asteessa puolisen tuntia. Seuraa että seos ei paahdu tummaksi. Anna jäähtyä.
  3. Lisää lopuksi kuivat hedelmäpalat sekä halutessa pilkottuja manteleita tai cashewpähkinöitä. Säilytä tiiviissä rasiassa kuivassa paikassa. Ripottele granolaa esim. jogurtin, rahkan tai viilin pinnalle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.