Vatkaa jauhot nesteeseen, lisää suola ja anna turvota puolisen tuntia. Vispilöi mukaan munat. Tai sekoita Lettu- ja vohvelijauhot ja vesi. Paista margariinissa tai voissa ohuita räiskäleitä. Vehnä- ja ohrajauhojen asemesta voit käyttää sämpylä- tai ruisjauhoja ja lisätä vehnäjauholettuihin vaikka leseitä.
SÄILYKEKALATÄYTE:
Valuta säilykekalasta, esim. muikku-, ahven-, särki-, tonnikala- tai sardiinisäilykkeestä vesi/öljy pois. Tomaatti- tms. kastiketta ei tarvitse valuttaa. Murskaa kala ja sekoita joukkoon esim. kermaviiliä, kevyttuorejuustoa tms. ja raastettua talouspaperiin kuivaksi puserrettua kurkkua (n. 2 dl) sekä mausteeksi tilliä tai ruohosipulia.
Voit sekoittaa täytteen myös pelkästään kalasta, silputuista tai raastetuista kasviksista ja yrteistä. Savukala sopii hyvin täytteeksi. Erilaiset sakeat, maustetut ja kasviksilla höystetyt jauheliha-, tai broilerisuikaleseokset ovat myös hyviä täytteitä.
MARJATÄYTE:
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaahto miedosti sokerilla ja vaniljasokerilla, laita letulle mansikoita, vadelmia tai muita marjoja, kinuskikastiketta ja kermavaahtoa.