Vietnamissa jälkiruokana (jos sitä yleensä tarjotaan) on useimmiten tuoreita hedelmiä ja/tai lettuja.
Letut ovat oikeastaan kreppejä eli paikallisella kielellä ”Banh Xeo” ja turisteille Vietnamese Crepes.
Krepit paistetaan suoraan kuuman ison pyöreän rautalevyn päällä, taikinaa kaadetaan siihen niin ohut kerros kuin mahdollista ja kerros levitetään heti ohuella rautalastalla tasaiseksi levyksi.
Paistaminen onnistuu Suomessa lettupannulla tai muurinpohjapannulla.
Lettuja ei käännetä eikä paisteta molemmin puolin, vaan täyte levitetään, kun ohut kreppi on paistunut toiselta puolelta ja päällyspuoli on hyytynyt.
Täytteistä suosituimpia ovat pienen pienet makeat hedelmäkuutiot, esim. mangoa, papaijaa ja banaania sekä kastikkeet, kuten maapähkinätahna tai kookoslevite.
Valmiista letusta tehdään pieniä letturuutuja, jotka syödään tikulla.
Kommentteja ja keskustelua