Mutakakku on monen suklaan ystävän lempiherkku, joka lumoaa täyteläisyydellään. Kakku on myös kätevä tarjottava juhlissa, sillä sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Mutakakun maku ja rakenne vain paranevat, kun kakku lepää yhden yön jääkaapissa.
Kypsä mutakakku on reunoilta ja pinnasta kypsä, mutta keskeltä pehmeä. Mutakakun kypsyyden testaat helposti näin: Ota kakku uunista ja tarkista, että pintakerros näyttää kypsältä. Heiluta varovasti vuokaa edestakaisin. Jos pintakerros on kypsä, mutta kakku hytkyy hieman vuoassa, mutakakku on sopivan kypsä. Rakenne kiinteytyy vielä hieman, kun kakku jäähtyy.
Tarjoile mutakakku kermavaahdon ja vadelmien kera. Myös vaniljajäätelö sopii mainiosti kermavaahdon tilalle. Voit myös ripotella ohuen kerroksen tomusokeria mutakakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Katso ohjeen alta video, jossa Arja Elina Laine valmistaa tämän herkullisen mutakakun Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.
Ainekset annosta
Ohje
-
Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja sihtaa ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaan jäähtynyt voi-suklaaseos.
-
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
-
Anna kakun jäähtyä hetki. Nosta mutakakku vuoasta varovasti tarjoiluvadille.
-
Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja vadelmia.
VINKKI: Jos haluat vehnättömän mutakakun, korvaa ohjeen jauhot tattarijauhoilla.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Miten isoon vuokaan ohje on by Anonymous (not verified)
In reply to kokeilin tätä kakkuohjetta. by Anonymous (not verified)