Kansallista mustikkapiirakkapäivää vietetään joka vuosi elokuun 6. päivänä, kun metsät on täynnä kotimaista mustikkaa. Sen kunniaksi Someleipuri 2024 Iida Huhtaluhta (@spicegirls_baking) leipoi makeasta Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinasta pieniä mustikkapiirakoita hauskalla twistillä.
Helpossa reseptissä valmis piirakkataikina kaulitaan ja taitellaan makeiksi tacoiksi, joiden väliin tulee mustikkakiisseliä sekä tuorejuustotäytettä valkosuklaalla ja sitruunarahkalla. Mustikkapiirakka-tacot oikaisevat taikinan lisäksi marjoissa, sillä voit poimia kiisselin mustikat suoraan pakasteesta. Iida itse kertoo kuitenkin olevansa intohimoinen marjastaja:
"Olen himo marjastaja ja kerään kesän aikana monta sata litraa marjoja! Kesän ja syksyn leipomiseni menevätkin ihan täysin satokauden antimien mukaan. Perinteisen mustikkapiirakan reseptiä en ole ennen ihan näin suurella volyymilla lähtenyt muokkaamaan. Nyt kuitenkin ajattelin, että olisi kiva kokeilla jotain muuta kuin perinteistä pyöreää vuokaan tehtyä mustikkapiirakkaa. Lisäksi halusin testata, mihin muotoihin Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina oikein venyy – ja hienostihan se onnistui!"
Ota helppo resepti testiin ja leivo pieniä mustikkapiirakoita Iidan valloittavalla twistillä.
Kommentteja ja keskustelua