Kansallista mustikkapiirakkapäivää vietetään joka vuosi elokuun 6. päivänä, kun metsät on täynnä kotimaista mustikkaa. Sen kunniaksi Someleipuri 2024 Iida Huhtaluhta (@spicegirls_baking) leipoi makeasta Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinasta pieniä mustikkapiirakoita hauskalla twistillä.

Helpossa reseptissä valmis piirakkataikina kaulitaan ja taitellaan makeiksi tacoiksi, joiden väliin tulee mustikkakiisseliä sekä tuorejuustotäytettä valkosuklaalla ja sitruunarahkalla. Mustikkapiirakka-tacot oikaisevat taikinan lisäksi marjoissa, sillä voit poimia kiisselin mustikat suoraan pakasteesta. Iida itse kertoo kuitenkin olevansa intohimoinen marjastaja:

"Olen himo marjastaja ja kerään kesän aikana monta sata litraa marjoja! Kesän ja syksyn leipomiseni menevätkin ihan täysin satokauden antimien mukaan. Perinteisen mustikkapiirakan reseptiä en ole ennen ihan näin suurella volyymilla lähtenyt muokkaamaan. Nyt kuitenkin ajattelin, että olisi kiva kokeilla jotain muuta kuin perinteistä pyöreää vuokaan tehtyä mustikkapiirakkaa. Lisäksi halusin testata, mihin muotoihin Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina oikein venyy – ja hienostihan se onnistui!"

Ota helppo resepti testiin ja leivo pieniä mustikkapiirakoita Iidan valloittavalla twistillä.

Ainekset 8 annosta

Mustikkapiirakka-tacojen kuoret
1
dl
sulatettua voita
0,5
dl
sokeria
2
tl
kanelia
1
tl
jauhettua kardemummaa
Mustikkakiisseli
0,5
dl
vettä
100
g
pakastemustikoita
0,5
dl
sokeria
2
tl
perunajauhoja
Tuorejuustotäyte
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
50
g
sulatettua valkosuklaata
100
g
sitruunarahkaa
Koristeluun
mintunlehtiä
tuoreita (pensas)mustikoita

Ohje

Mustikkapiirakka-tacojen kuoret

  1. Ota makea Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa.
  2. Kaulitse sulanut taikina ohkaiseksi jauhotetun leivinpaperin päällä. Paina pyöreällä muotilla taikinasta noin 8 ympyrää.
  3. Taita taikinaympyrät kevyesti puoliksi ja asettele väliin rypistettyä foliota niin, että taikina jää reunoista auki tacon muotoon.
  4. Paista 200 °C asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuoret ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
  5. Voitele kuoret sulatetulla voilla ja sekoita sokeri, kaneli sekä jauhettu kardemumma. Ripottele seos sitten kuorien päälle.

Mustikkakiisseli

  1. Kuumenna kattilassa vesi, mustikat ja sokeri. Lisää perunajauhot ja sekoita hyvin.
  2. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten hetkeksi jääkaappiin.

Tuorejuustotäyte

  1. Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla ja välillä sekoittaen.
  3. Lisää tuorejuuston joukkoon sitruunarahka ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita hyvin.

Mustikkapiirakka-tacojen täyttö

  1. Pursota tuorejuustotäyte tasaisesti kuoren väliin.
  2. Lisää lusikalla täytteen päälle mustikkakiisseli.
  3. Koristele mintunlehdillä ja tuoreilla (pensas)mustikoilla.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Iida Huhtaluhta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.