Tällä reseptillä Kolmistaan-blogin Karoliina osallistui mustikkapiirakkapäivän kilpailuun vuonna 2017.
Ainekset noin 8 annosta
Ohje
-
Ota Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina sulamaan noin 40 minuuttia ennen varsinaista leipomista.
-
Valmista ensin sitruunamelissasokeri yhdistämällä sokeri ja sitruunamelissan lehdet kulhoon. Jauha ainekset tasaiseksi vihreäksi sokeriksi sauvasekoittimella.
-
Valmista kermaviilitäyte sekoittamalla munat, puristettu sitruunamehu ja kardemumma kermaviiliin. Yhdistä lopuksi sitruunamelissasokeri tähän seokseen.
-
Taputtele sulanut kauramurotaikina pyöreälle uunivuoalle. Pistele pohjaan muutama reikä haarukalla. Paista pohjaa yksikseen 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
-
Ripottele mustikat vähän paistuneen piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kermaviiliseos.
-
Paista piirasta vielä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai niin kauan, että se on kypsä.
-
Nauti sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentteja ja keskustelua