Ainekset 1 piirakka, 12-14 annosta

1
rkl
margariinia tai voita
Täyte:
250
g
mascarpone-tuorejuustoa
2
munaa
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
vaniljasokeria
3
dl
mustaherukoita
1-2
dl
vadelmia
1
dl
mantelilastuja
Päälle:
mustaherukkaterttuja
vadelmia

Ohje

  1. Levitä sulanut pyöreä pakastetaikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita muut täytteen aineet paitsi marjat ja mantelilastut keskenään ja levitä piirakkapohjalle tasaisesti.

  2. Levitä päälle mustaherukat, vadelmat ja mantelilastut. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min. Koristele kypsä piirakka tuorein mustaherukkatertuin ja vadelmin.

VINKKI: Saat suklaisen taikinan sekoittamalla 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 100 g rouhittua suklaaata taikinan joukkoon. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.