Nyt voidaan puhua klassikosta; tämä jouluinen maustekakku on saanut kunniamaininnan www.suomalainenjoulu.fi -reseptikilpailussa vuonna 2009.
Jouluinen maustekakku on täydellinen lisä talviseen kahvipöytään ja myyjäisiin. Tämä maustekakku saa täyteläisen makunsa karpalomehusta ja jouluisista mausteista, kuten kanelista, neilikasta ja inkivääristä, jotka maistuvat jokaisessa viipaleessa. Hienonnettu rosépippuri lisää kakkuun pientä, yllättävää potkua, joka tasapainottaa mausteiden makeutta.
Maustekakku vain paranee ajan myötä, joten se on parhaimmillaan noin viikon kuluttua paistamisesta. Tämä tekee siitä ihanteellisen tarjottavan tai lahjan joulun aikaan. Leivo kakku ajoissa valmiiksi ja anna makujen kehittyä, niin saat taatusti mehevän ja herkullisen lopputuloksen, joka hurmaa kaikki juhlapöydässä.
Ainekset noin 20 annosta
Ohje
- Voitele voilla ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon sulatettu voi, siirappi ja karpalomehu. Lisää lopuksi taikinaan kuivat aineet varovasti nostellen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi jouluglögin kanssa.