Lastensynttäreillä on kiva tarjoilla kakkua, mutta mitäpä jos seuraavalla kerralla kasaisitkin synttärikakun muffineista? Muffinikakusta on helppo ottaa oma palanen eli yksi muffini. Kun muffinit täyttää herkullisella täytteellä ja kuorruttaa makuun sopivalla kuorrutteella, vastaa yksi muffini täytekakkupalaa.

Nämä muffinit ovat helppoja leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa, sillä muffineiden ainekset vain sekoitetaan kulhossa keskenään lastalla tai nuolijalla. Kuorrute valmistuu myös muutamasta raaka-aineesta, jotka vatkataan sähkövatkaimella keskenään. Muffineihin voi laittaa täytteeksi hilloa, mutta myös muut erilaiset makeat tahnat ja levitteet sopivat täytteiksi erinomaisesti.  

Voit muotoilla muffineista numeron, kirjaimen tai vaikka laittaa muffinit tarjoiluastialle juhlien teemaan sopivaan muotoon. Viimeistele valmiiksi muotoon laitetut muffinit herkullisella kreemikuorrutteella. Kuorrutteen voi värjätä haluttuihin väreihin elintarvikeväreillä.

Ainekset 12-14 annosta

Muffinit
2
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
maitoa
2
kananmunaa
1
dl
ruokaöljyä
1
tl
vaniljatahnaa, -uutetta tai -sokeria
Täyte
n. 1
dl
marjahilloa
Valkosuklaakuorrute
250
g
voita
½-1
dl
tomusokeria
150
g
valkosuklaata
2
dl
vispikermaa
(elintarvikeväriä)
Koristeluun
syötäviä koristeita

Ohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, kananmunat, ruokaöljy ja vaniljatahna, -uute tai -sokeri. Sekoita ainekset lastalla sekaisin. 

Jaa taikina noin 12-14 muffinipellin koloihin laitettuun paperiseen muffinivuokaan. Paista muffineita 175 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä.

Ota kypsät muffinit pois muffinipellin koloista ja anna niiden jäähtyä hetki. 

Valmista paiston aikana kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri muutaman minuutin ajan. Sulata valkosuklaa ja lisää se edellisten joukkoon. Vatkaa hyvin ja lisää lopuksi vispikerma joukkoon. Jatka vatkaamista sen aikaa, että kuorrute on tasaista. Värjää halutessasi kuorrute elintarvikeväreillä. 

Asettele muffinit haluamaasi muotoon tarjoiluastialle. Tee muffineihin kolo keskelle esimerkiksi omenaporalla. Täytä kolo marjahillolla. 

Lusikoi kuorrutteet pursotuspusseihin, joissa on haluamasi pursotusterät. Pursota kuorrute teemaan sopivalla tavalla muffineiden päälle. Pursotuksen jälkeen muffinikakku on valmis tarjoiltavaksi. 

VINKKI! Jos sinulta ei löydy pursotusteriä ja -pussia, niin voit hyvin myös levittää kuorrutteen muffineiden päälle haluamallasi tavalla. Muffinikakun koristeluun voi hyvin käyttää myös erilaisia makeisia, keksejä, pieniä leivonnaisia tai vaikka syötäväksi kelpaavia kukkia. 

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.