Maukas suolainen piirakka saa täytteekseen kinkkusuikaleita, sipulia sekä paprikaa. Voit vaihdella täytteitä helposti makusi mukaan ja mitä kaapista sattuu löytymään. Piirakkapohja valmistuu Täysjyväkaurajauhoista.

Ainekset 6-8 annosta

Pohja:
100
g
voita tai leivontamargariinia
1
dl
juustoraastetta
1
rkl
vettä
Täyte:
300
g
kinkkusuikaleita
1
sipuli
100
g
paprikaa
200
g
maustettua tuorejuustoa (esim. paprika-chili)
150-200
g
ranskankermaa
2
kananmunaa
koristeluun ruohosipulia

Ohje

  1. Nypi kaurajauho, rasva ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.

  2. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Sekoita joukkoon kananmunat. 

  3. Lisää seokseen hienonnettu sipuli ja paprika sekä kinkkusuikaleet. Levitä täyte piirakkapohjan päälle.

  4. Paista 200 °C uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.