Maukas suolainen piirakka saa täytteekseen kinkkusuikaleita, sipulia sekä paprikaa. Voit vaihdella täytteitä helposti makusi mukaan ja mitä kaapista sattuu löytymään. Piirakkapohja valmistuu Täysjyväkaurajauhoista.
Nypi kaurajauho, rasva ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Sekoita joukkoon kananmunat.
Lisää seokseen hienonnettu sipuli ja paprika sekä kinkkusuikaleet. Levitä täyte piirakkapohjan päälle.
Paista 200 °C uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.
Kommentteja ja keskustelua