Pohjoisen Afrikan ja Israelin makuihin erikoistunut Palomar on vuodesta toiseen yksi Lontoon suosituimpia ravintoloita. Muhkeasti maistuvaa ruokaa tarjoava klassikkoravintola julkaisi pari vuotta sitten erinomaisen keittokirjan, joka sisältää talon ylimaallisen mahtavan tomaatti-paprikadipin, Matbuchan, jonka salaisuus on yksinkertaisesti riittävän harras hauduttelu, jonka aikana kasvikset muhevoituvat huumaavan herkullisiksi.

Ainekset 4.lle annosta

3
kpl
isoa paprikaa
3
kpl
Romano-paprikaa (niitä suippokärkisiä – jos et löydä, käytä romanoiden tilalla tavallisia)
6
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
kpl
punaista chiliä hienonnettuna
4
kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
juustokuminaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tl
savupaprikaa (sitä vähemmän tulista)
8
kpl
itse tehtyjä kauratortilloja
Viimeistelyyn:
tuoretta korianteria
sitruunalohkoja

Ohje

  1. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Lämmitä öljy isolla pannulla. Levitä paprikakuutiot pannulle, mausta suolalla ja paista lempeällä lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes paprikat ovat pehmeitä ja hajoavat kosketuksesta.

  3. Valmista annos itse tehtyjä kauratortillalettuja. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 8 osaan, pyöräytä palloiksi ja jätä odottamaan muovilla peitettynä kun valmistat täytettä.

  4. Lisää paprikakuutioiden sekaan hienonnettu chili ja jatka paistamista 10 minuuttia. Lisää sitten valkosipuli ja juustokumina. Jatka paistamista pari minuuttia ja lisää tomaattimurska. Anna hautua vielä reilun puoli tuntia lempeällä lämmöllä. Jos soosi näyttä kuivuvan liikaa kasaan, lisää tilkka vettä.

  5. Lisää lopuksi paprikajauhe, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna hautua vielä vartin. Kauli sillä aikaa taikinapallot n. 20-24 cm halkaisijaltaan ja paista. kypsäksi pannulla. Kokoa lopuksi annokset ja viimeistele ne tuoreella korianterilla ja sitruunalohkoilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.