marjoja survottuna, esim. herukoita tai karviaisia
Täytevaahto:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
1
tlk
vaniljarahkaa (200 g)
1
dl
Marianne-rouhetta
Koristeeksi:
marjoja, esim. herukoita tai karviaisia
mintunlehtiä tai ranskanpastilleja
Ohje
Jaa sulanut taikina pienten sydän- tms. piirasvuokien pohjille ja reunoille. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi, isoa piiraspohjaa n. 15 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos Marianne-rouheella.
Survo marjat, levitä piiraille ja lusikoi päälle täytevaahto. Koristele tuoreilla marjoilla, yrteillä tai ranskanpastilleilla.
Kommentteja ja keskustelua