Ainekset 12 kpl, halkaisija n. 10 cm annosta

Piiraspohjat:
250
g
viherherukoita
sokeria
Täytevaahto:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
1
tlk
vaniljatuorejuustoa tai -rahkaa (200g )
1
dl
wienernougatrouhetta tai muuta leivontasuklaata rakeina tai rouhittuna
Koristeeksi:
viherherukoita
viherherukanlehtiä

Ohje

  1. Jaa sulanut kauramurotaikina pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Levitä piiraiden pohjille kerros viherherukoita, ripottele vähän sokeria päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

  2. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto tai rahka ja vatkaa tasaiseksi Mausta seos reilusti Wienernougatrouheella.

  3. Levitä piiraille reilu keko täytevaahtoa. Koristele viherherukan tertuilla, tuoreilla pienillä vihreillä herukanlehdillä ja Wienernougatrouheella.

Vinkki: Mikäli viherherukoita ei ole, tee leivokset mustaherukoilla tai muilla herukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.