Eri tekstuurit tekevät tästä mansikkasalaatista mielenkiintoisen syödä, loistavaa makua unohtamatta.
Tässä mansikkasalaatissa perinteiset rapeat raaka-aineet eli usein käytetyt leipäkrutongit korvaa rapea ja maistuva itse tehty kauragranola.
Salaatin kruunaa itse tehty kirpeän raikas chili-mansikka-salaatinkastike. Kastikkeeseen käytettyjen ainesten voimakkuus vaikuttaa kastikkeen makuun, joka kannattaa testata valmistusvaiheessa. Halutessasi voit käyttää myös valmista salaatinkastiketta.
Ainekset n. 4:lle ruokaisa salaattiannos tai 6–8:lle lisukkeeksi annosta
Salaatti:
½–1
kerää
rapeaa keräsalaattia (n.250 g)
1
rku
lehti- tai friseesalaattia
nippu
viinisuolaheinän lehtiä
4
pientä (puna)kesäsipulia varsineen
5
dl
mansikoita
2–3
dl
itse tehtyä kauragranolaa (ks. reseptilinkki alta)
Ruokaisaan salaattiin voit lisätä jotain näistä:
n. 200
g
fetajuustoa, savulohta, nyhtökaurapyöryköitä tai savukalkkunaleikkelettä suikaleina
Valmista salaatille kastike. Mittaa korkeaan kannuun kaikki aineet ilman öljyä. Surrauta aineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon öljyä valuttaen, samalla sauvasekoittimella seosta surraten niin, että saat tasaisen salaattikastikkeen.
Puhdista, pilko tai viipaloi salaattiaineet ja kokoa salaatti annoslautasille tai isoon laakeaan kulhoon ohjeen järjestyksessä kerroksittain. Saat ruokaisamman salaatin, jos lisäät salaattiin fetajuustoa, savulohta, nyhtökaurapyöryköitä tai savukalkkunaleikkelettä suikaleina. Ripottele viimeiseksi salaatin päälle itse tehtyä granolaa.
Voit tarjoilla salaatinkastikkeen erikseen tai valella sitä lusikasta valuttaen nauhoina annosten päälle.
Tarjoile salaatti heti, tämä salaatti ei odota ruokailijaa.
Kommentteja ja keskustelua