Ainekset 10 kpl annosta

munaa
mantelilastuja
raesokeria
Täyte:
3
persimoni-hedelmää
4
dl
tuoreita mansikoita
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
2-4
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
200
g
maitorahkaa tai valkosuklaarahkaa
tuoretta minttua

Ohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.

  2. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria. Voit myös paistaa taskut ilman voitelua ja koristelua. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

  3. Viipaloi hedelmät ja mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Laita väliin täytteeksi rahkaseosta sekä hedelmä- ja marjaviipaleita. Taita kansi takaisin päälle. Koristele mintunlehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.