Cannolit, italialaisittain cannoli, ovat Sisilian kuuluisia makeita herkkuja. Tässä reseptissä perinteinen rullataikina korvataan Myllyn Paras Pyöreällä Makealla Piirakkataikinalla, joka tekee valmistuksesta helppoa. Mustikoilla ja ricottakermalla täytetyt cannolit saavat lisämakua suklaahipuista ja viimeistellään sihtaamalla päälle tomusokeria.

Cannolit voi muotoilla perinteisesti rulliksi, tai muotoilla kupeiksi. Jos et omista muotteja, voit hyvin käyttää myös foliomuotteja tai silikonivuokia. Tämä versio paistetaan uunissa, mutta voit myös kokeilla perinteistä italialaista tapaa ja paistaa rullat upporasvassa. Koristele valmiit herkut kauniisti tomusokerilla ja nauti ainutlaatuisen herkullisista cannoleista, joissa maistuu ripaus Italiaa!

Ainekset n. 8 kpl annosta

Taikina:
1
rkl
rypsiöljyä
Täyte:
2
dl
vaahtoutuvaa kermavalmistetta
½
dl
tomusokeria
200
g
ricottajuustoa
4
dl
tuoreita mustikoita
100
g
suklaahippuja
Päälle:
tomusokeria

Ohje

  1. Sulata pakastetaikina. Kauli taikina isoksi ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta n. 10 cm pyörylöitä pyöreällä muotilla tai pikkukipon suulla. Käännä pyörylät öljyttyjen Cannoli-muottien eli 2–3 cm halkaisijaltaan olevien 10 cm pitkien teräsputkien ympärille ja sulje sauma kostein sormin niin, että taikinanreunat tulevat ainakin 2 cm päällekkäin. Kauli pyörylöitä tarvittaessa soikeaksi, jotta tämä onnistuu.
  2. Mikäli Cannoli-muotteja ei ole, voi tehdä niitä itse kiertämällä korkkisten viinipullon korkkien ympärille paksua foliota muutamia kerroksia. Katso, että viimeinen kerros foliota on tasainen pinnaltaan ja öljyä se, jotta taikina ei tartu siihen kiinni. Tässä tapauksessa takinapyörylät saavat olla hieman soikeita eli vain muotin levyisiä. Helpoimmalla pääset, jos laitat taikinapyörylät veneen tai kuppien muotoisiin silikoni- tai foliomuotteihin.
  3. Kypsennä taikinarullia tai -kuppeja sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Irrota jäähtyneet leivospohjat muoteistaan hyvin varovasti.
  4. Vatkaa täytettä varten kerma ja tomusokeri paksuksi vaahdoksi, lisää lopuksi ricottajuusto vatkaten vaahtoon. Sekoita mukaan vielä mustikat ja suklaahiput nopeasti, älä vatkaa enää.
  5. Laita täytettä varovaisesti rullien sisään pikkulusikalla tai täytä (vene)kupit täytteellä. Sihtaa päälle tomusokeria. Tarjoile Cannoli-leivokset heti. Tarvittaessa säilytä leivokset viileässä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.