Piiraiden päälle valmistetaan täytteeksi sitruunarahkasta tehty vaahto, johon lisätään Daim-karkkirouhetta.
Kesäisten mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat, lakat/hillat, herukat tai tyrni. Sitruunarahka sopii raikkaana makuna karkin ja kauramurotaikinan kanssa.
Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Kokeile myös jäätelöllä!
Ainekset 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikoni tai folio, halkaisija n. 15 cm) tai 1 iso piirasvuoka annosta
mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
sitruunamelissan lehtiä
Ohje
Jaa sulanut taikina 4 osaan eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja -rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.
Viime kesän ja varmasti tämänkin kesän suosikkimansikkakakku ja vierasvara. Niin hyvää ja niin helppoa. Tarvittavat ainekset löytää yleensä pienemmästäkin lähikaupasta.