mangoa (2 tlk säilykettä x 250/400 g) tai 3 tuoretta mangoa
mantelilastuja
hopeakuulia
Ohje
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita paksu jogurtti, muna ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa mango pitkiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet kauniisti kehystämään pyöreää muotoa (ruusun terälehtien malliin).
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Koristele mantelilastuin ja hopeakuulin.
VINKKI: Voit käyttää mangon tilalla 3 dl raparperisuikaleita. Halutessasi voit jättää pois valkosuklaan, mausta jogurtti tällöin n. ½ dl:lla sokeria. Juhlia varten voit laittaa kypsän piirakan päälle hyytelösokerista ja sitruunamehusta tehtyä kiillettä ohuelti.
Vaikuttaa raikkaalle ja ei niin rasvaiselle ja voisi tosiaan laittaa raparperia täytteeseen, kun sitä on valmiiksi pilkottuna pakastimessa. Tämän voisin tehdä pääsiäiseksi!
Tämä onnistuu yleensä! Tein äsken raparperista, mutta olisi kannattanut kiehauttaa raparpereista ensin hiukan nestettä pois. Laitoin kokonaisen valkosuklaalevyn (130 g) tasoittamaan raparperin kirpeyttä. Hyvää tuli!