Leivo kaunis ja maistuva piirakka kätevästi pakastetaikinaan. Käytä Pyöreä Piirakkataikinaa tai Pyöreä Kauramurotaikinaa.

Jogurtti antaa piirakkaan raikkautta makeiden hedelmien kanssa. Samalla ohjeella syntyy myös raparperipiirakka.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
3
dl
turkkilaista (paksua) jogurttia
1
muna
1
tl
vaniljasokeria
100
g
valkosuklaata rouheena
2
tlk
mangoa (2 tlk säilykettä x 250/400 g) tai 3 tuoretta mangoa
mantelilastuja
hopeakuulia

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita paksu jogurtti, muna ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa mango pitkiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet kauniisti kehystämään pyöreää muotoa (ruusun terälehtien malliin).

  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Koristele mantelilastuin ja hopeakuulin.

VINKKI: Voit käyttää mangon tilalla 3 dl raparperisuikaleita. Halutessasi voit jättää pois valkosuklaan, mausta jogurtti tällöin n. ½ dl:lla sokeria. Juhlia varten voit laittaa kypsän piirakan päälle hyytelösokerista ja sitruunamehusta tehtyä kiillettä ohuelti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.