Joulutortut ovat joulun klassikkoleivonnaisia, jotka tuovat juhlan tuntua jokaiseen kotiin. Näitä herkullisia leivonnaisia voi valmistaa monin eri tavoin, ja niiden taittelussa vain mielikuvitus on rajana. Voit kokeilla perinteisiä tähtitorttuja tai luoda omia uniikkeja muotoja. Lisäksi joulutorttujen makumaailmaa voi helposti muunnella erilaisilla marmeladeilla ja täytteillä.

Vuonna 2023 sosiaalisessa mediassa ilmiöksi nousseet maksalaatikkotortut valmistat käden käänteessä Myllyn Paras Torttutaikinalevyistä. Kyseisissä tortuissa täytteenä on Saarioisten rusinatonta maksalaatikkoa ja koko komeus kruunataan nokareella Saarioisten puolukkahilloa.

Ainekset annosta

1
pkt
Saarioinen Maksalaatikko rusinaton
1
prk
Saarioinen Puolukkahillo

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle noin 20 minuutiksi.
  2. Leikkaa taikinalevyt neliöiksi (10 kpl) ja tee viillot neliöiden kulmiin ja taita sakarat keskelle.
  3. Lusikoi maksalaatikkoa tortun keskelle ja viimeistele puolukkahillolla (ennen tai jälkeen paiston).
  4. Voitele tortun sakarat kananmunalla.
  5. Paista 225 °C 15-20 minuuttia.
Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.