Lohko kuoritut päärynät voideltuun uunin kestävään paistosvuokaan, sekoita siihen rusinoita ja/tai pähkinöitä. Halutessasi hapokkuutta paistokseen lisää hieman sitruunamehua tai halutessasi lisää makeutta paistokseen, lisää kinuskikastiketta.
Sulata kauramuruseosta varten rasva, lisää sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Levitä seos päärynälohkojen päälle.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.
VINKKI: Paistoksesta voi myös tehdä aikuisten version ja käyttää sitruunamehun tai kinuskikastikkeen sijasta 1 rkl rommia.
Mulla varmaan liian isot päärynät. Paljon nestettä ja muruseos ei kunnolla peittänyt pintaa. Laitoin molempia, sitruunamehua & kinuskikastiketta, mutta hedelmät ei maistuneet oikein millekkään. Seuraavana päivänä jääkaappikylmänä päällinen oli syötävää. En tiedä, mikä meni pieleen, mutta ei ollut herkullinen, laimea ja platku.
Olivatkohan päärynät tarpeeksi kypsiä? Tein erittäin kypsistä päärynöistä ja tuli todella hyvää. Nautimme vaniljalla ja kardemummalla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.
En laittanut vehnäjauhoja ja voitakin tuli vähemmän, mutta erittäin makoisaa tuli. Ylikypsistä päärynöistä tuli tosi mehukkaita. Mukavan vähän sokeria, joten sitä en joutunut paljoa vähentämään. Käytin sitruunamehua ja rusinoita ja mantelirouhetta.
Olipas hyvää, laitoin tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria. Voi syödä lämpimänä ja kylmänä ja päärynöiden sijasta tai niiden kanssa voi kättää myös omenoita. Helppo vaikka lapsen tehdä :)