Someleipurimme Sannan lettukakku vie syöjänsä suoraan Välimeren maisemiin – turvallisesti omalla kotisohvalla. Parhaimmillaan tämä komea keko on heti kokoamisen jälkeen, mutta jääkaapissa se säilyy oikein hyvänä parikin päivää.
Ainekset 10 hengelle annosta
Ohje
Letut:
-
Vispaa 5 dl vettä ja 1 pussi Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja.
-
Turvota taikinaa 10–15 minuuttia, jotta taikinasta tulee helpommin käännettäviä lettuja.
-
Paista taikinasta n. 10 isoa lettua miedolla lämmöllä ja rasvatulla pannulla.
Pastramilohi:
-
Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala parin sentin paksuisiksi paloiksi ja ripottele lohen pinnalle tasaisesti merisuolaa.
-
Valmista mausteseos paahtamalla musta-, viher- ja roseepippuri sekä juustokumina ja fenkolinsiemenet kevyesti pannulla. Pyöräytä mausteet morttelissa sekaisin ja rouhi samalla pippurit pieneksi.
-
Pyörittele lohipalat mausteseoksessa.
-
Paista lohipalat pienissä erissä kuumalla pannulla voissa. Kala saa jäädä mediumiksi!
-
Muista pestä pannu paistoerien välissä ja anna lohipalojen jäähtyä ennen kokoamista.
Tsatsiki:
-
Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi.
-
Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola. Valuta 15 minuuttia ja puristele lopuksi ylimääräinen neste pois.
-
Kuori ja silppua haluamasi määrä valkosipulinkynsiä.
-
Sekoita kulhossa majoneesi, vatkattu kerma, valutettu jugurtti, kurkkuraaste ja valkosipuli.
-
Mausta oman makusi mukaan suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Anna maustua tunti.
Majoneesi:
-
Erottele keltuainen kulhoon ja kaada päälle valkoviinietikkaa ja hieman sinappia, joka saa majoneesin saostumaan.
-
Ota sähkövatkain ja kaada öljyä tipoittain kulhoon samalla sekoittaen. Älä kaada öljyä liikaa kerralla tai muuten majoneesi voi juoksettua!
-
Jatka öljyn lisäämistä ohuena nauhana niin kauan, että koostumus alkaa näyttää sopivalta
-
Mausta oman maun mukaan suolalla ja sokerilla.
Vinkki! Voit korvata itse tehdyn majoneesin myös kaupan valmiilla majoneesilla.
Tapenade:
-
Mittaa kaikki ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen.
-
Pyöräytä seos tahnaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Kakun kokoaminen:
-
Laita jäähtynyt lettu tarjoilulautaselle ja sipaise sen päälle ohut kerros tapenadea.
-
Lusikoi tapenaden päälle pastramilohta sekä tomaatti- ja punasipulikuutioita.
-
Levitä päälle tsatsikia ja katkarapuja.
-
Kasaa kerroksia, kunnes kaikki letut on käytetty.
-
Koristele lettukakku esimerkiksi salaateilla, rucolalla, yrteillä, katkaravuilla, pähkinöillä tai kananmunilla.
Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020
Kommentteja ja keskustelua