Ainekset 15 - 20 kpl annosta

1
ps
kuivahiivaa
6
dl
vettä
2
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
½
dl
mämmimaltaita
(1-2
tl
kuminansiemeniä)

Ohje

  1. Lämmitä vesi +42-asteiseksi ja lisää hiiva, siirappi, suola, maltaat ja leseet. Lisää ruisjauhot vähitellen joukkoon. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikinasta melko pehmeä.
  2. Kohota liinan alla n. 1 tunti. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja levitä taikina 35x35 cm levyksi. Leikkaa levy 16 neliöksi. Nosta leipäset pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettynä n. 30 min.
  3. Pistele leipäset haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa (keskitasolla) n. 20 min.
Resepti:
Maaria Kortesniemi (Leivontanurkan testiryhmän satoa 3/2012)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.