1. Ota filotaikinapaketti jääkaappiin sulamaan 1 vrk tai vähintään pari tuntia ennen leipomista.
2. Aukaise filotaikinapaketti kokonaan auki ja leikkaa kaikki (12 kpl) pakkauksen 50 cm x 35 cm levyt kerralla puoliksi niin, että sinulle jää 24 kpl 25 cm x 35 cm levyä. Peitä levyt kostealla keittiöpyyhkeellä jotta ne eivät kuivu.
3. Ota yksi filotaikina-arkki kerrallaan ison voidellun leivinpaperin päälle. Sivele taikinalevyn pinta kauttaaltaan voisulalla. Ota luumumarmeladia purkista kahden teelusikan avulla ja levitä sitä pikkusormen paksuiseksi, 20 cm pitkäksi, pötköksi noin 4 cm:n päähän filotaikinalevyn toisesta laidasta.
4. Käännä pitkät sivureunat noin 1 cm keskelle niin, että luumumarmeladipötkö jää päistään taitosten alle. Kääri marmeladipötkö tämän jälkeen taikinan sisään eli rullaa taikina kokonaan luumumarmeladin ympärille ”sikariksi”. Voitele rullan pinta voisulalla. Valmista näin kaikki rullat ja aseta ne väljästi saumat alaspäin leivinpaperille, jolla uunipelti on vuorattu.
5. Kypsennä luumurullat 180-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia vaalean kullankeltaisiksi.
6. Sihtaa jäähtyneiden rullien pinnalle tomusokeria.
Kommentteja ja keskustelua