Haettu sivustolta 22.11.2024
Ainekset 6-8:lle annosta
600
g
porsaan tai muuta jauhelihaa
1
iso sipuli
1
tl
öljyä
1½-2
dl
ruokakermaa tai lihalientä
1-2
munaa
1
tl
mustapippuria tai pippurisekoitusta myllystä
1
tl
suolaa
Täyte:
100-200
g
maksapasteijaa tai -makkaraa
12
liotettua, kivetöntä luumua
½-1
dl
hienonnettua persiljaa
½-1
tl
rakuunaa
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200-225-asteeseen. Sekoita hienonnettu sipuli ja öljytilkka kulhossa ja kypsennä n. 1 min mikrossa. Anna jäähtyä.
- Lisää kulhoon korppujauhot sekä neste, sekoita ja anna turvota. Lisää jauheliha, munat ja mausteet. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi mureketaikinaksi ja taputtele se leivinpaperin päälle parin cm:n paksuiseksi tasaiseksi levyksi.
- Levitä keskelle maksapasteija tai maksamakkaraviipaleet, hienonnettu persilja, rakuuna ja luumut. Nosta reunat leivinpaperia apuna käyttäen täytteen päälle. Taputtele pinta sileäksi kostutetuin käsin.
- Paista 200-225-asteessa 35-45 minuuttia. Murekkeen kanssa yhtä aikaa kypsyvät uunipannulla lohkoperunat, sipuli-, porkkana- tai lanttusuikaleet.
- Vihreäksi kasvislisäkkeeksi voit tarjota vielä ruusu- tai parsakaalia ja maustekurkkua. Luumun tilalle sopii myös pari hapahkoa omenaa lohkottuna.
Resepti:
Kati Nappa
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua