Ainekset 6-8:lle annosta

600
g
porsaan tai muuta jauhelihaa
1
iso sipuli
1
tl
öljyä
1½-2
dl
ruokakermaa tai lihalientä
1-2
munaa
1
tl
mustapippuria tai pippurisekoitusta myllystä
1
tl
suolaa
Täyte:
100-200
g
maksapasteijaa tai -makkaraa
12
liotettua, kivetöntä luumua
½-1
dl
hienonnettua persiljaa
½-1
tl
rakuunaa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-225-asteeseen. Sekoita hienonnettu sipuli ja öljytilkka kulhossa ja kypsennä n. 1 min mikrossa. Anna jäähtyä.
  2. Lisää kulhoon korppujauhot sekä neste, sekoita ja anna turvota. Lisää jauheliha, munat ja mausteet. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi mureketaikinaksi ja taputtele se leivinpaperin päälle parin cm:n paksuiseksi tasaiseksi levyksi.
  3. Levitä keskelle maksapasteija tai maksamakkaraviipaleet, hienonnettu persilja, rakuuna ja luumut. Nosta reunat leivinpaperia apuna käyttäen täytteen päälle. Taputtele pinta sileäksi kostutetuin käsin.
  4. Paista 200-225-asteessa 35-45 minuuttia. Murekkeen kanssa yhtä aikaa kypsyvät uunipannulla lohkoperunat, sipuli-, porkkana- tai lanttusuikaleet.
  5. Vihreäksi kasvislisäkkeeksi voit tarjota vielä ruusu- tai parsakaalia ja maustekurkkua. Luumun tilalle sopii myös pari hapahkoa omenaa lohkottuna.
Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.