Kuumenna öljy padassa. Kuullota siinä sipulisilppu, esikypsytetyt ohrasuurimot, vesi ja mausteet. Kun vesi on kiehahtanut, anna kypsyä 30 min.
Lisää lohisuikaleet, pakastekasvissuikaleet ja tarvittaessa hieman vettä. Anna kiehahtaa uudelleen. Noin 5 min kuluttua, kun kala on kypsää, ruoka on valmista. Mausta ja koristele tillillä.
Tämä on hyvä perussetti, josta on kätevä kehitellä uusia versioita. Esim. jos käyttää kanasuikaleita, kannattaa ne laittaa pataan jo sipuleiden mukana ja antaa kypsyä muiden ainesten kanssa ja tietysti maustaa maun mukaan.
Kokeiltu on myös possusuikaleita ja kidneypapuja chilisessä kasvisversiossa.
En ole kokeillut mutta näyttää mielenkiintoisen maukkaalta. Miksikähän ohra on kokenut "ylösnousemuksen" Suomessa vasta nyt, ainakin Strasbourgin EU-palatsin ruokalassa ohratto kuului annokseen jo reilu 10 v sitten.