• Lohipasta on erinomainen valinta arjen päivälliseksi - se valmistuu nopeasti ja helposti. Juhlavampaa viikonlopun lohipastaa saat lisäämällä reseptiin hieman viiniä. 
  • Tarjoile juuri keitetyn pastan kanssa. Esimerkiksi fusilli sopii hyvin lohipastaan, sillä kierteinen pasta imee hyvin kastiketta.

Ainekset 4:lle annosta

n.400
g
lohi- tai kirjolohisuikaleita
1-2
sipulia tai 100-200 g pakastesipulikuutioita
2
dl
vettä (tai juhlavammin valkoviiniä)
1
tlk
kevytruokakermaa (2½ dl)
1
tl
sitruunapippuria
(suolaa)
1
tl
yrttimaustetta
Lisäksi:

Ohje

  1. Kuumenna paistinpannulla lohisuikaleet ja sipulit. Lisää vesi (viini), ruokakerma ja anna hautua. Jos kastike on liian löysää, sitä voi suurustaa vehnäjauhoilla.
  2. Mausta lohipastan kastike sitruunapippurilla ja tarvittaessa suolalla (riippuen oliko kalassa ja sitruunapippurissa suolaa). Tarjoile juuri keitetyn Myllyn Paras -pastan kanssa.
Resepti:
Sirpa Saarenko, Helsinki, Paras Pastaohje -kilpailun satoa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.