Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja ja öljy sekä ruis- ja vehnäjauhoja, alusta taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi. Levitä taikina pitkään voideltuun uunivuokaan. Kohota leipä kaksinkertaiseksi peitettynä. Tee muutama viilto leivän pintaan ja paista leipä 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin ruskeaksi. Kumoa leipä irti vuoasta kuumana.
Leikkaa jäähtyneestä leivästä kuoret pois ja leikkaa leipä pitkittäin 6 hyvin ohueksi viipaleeksi. Pane viipaleet kuuden tuorekelmuarkin päälle. Kostuta leipäviipaleet soijakastikkeella + vedellä.
Voitele leipälevyt wasabi-tuorejuustolla ja levitä täytteet tasaisesti levyille. Rullaa levyt kelmun avulla tiukoiksi rulliksi ja laita viileään, esim. jääkaappiin tekeytymään ainakin tunniksi.
Poista kelmu ja voitele rullat vielä tuorejuustolla ja pyörittele sen jälkeen seesaminsiemenissä. Viipaloi jokainen rulla 3 osaan. Laita palat tarjolle kumolleen, koristele halutessasi ylimääräisillä leipäsushin aineksilla.
VINKKI: Voit tehdä samoilla täytteillä ja päällysteillä vuokaleipäviipaleista voileipäkakun.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia