Nurinpäin käännetty sushi on versio tavallisesta maki-sushista eli kaikkein yleisimmästä sushimuodosta, sushirullasta.
Uramakissa riisi on sushin ulkopuolella ja levä sisäpuolella.
Uramakin valmistuksen apuna käytetään tuorekelmua.
Lähes aina sushien ohjeissa käytetään sushiriisiä. Mikäli sitä ei ole, voit käyttää riisinä tavallista puuroriisiä. Tulos ei ole aivan identtinen, mutta kuitenkin tarvittaessa näillä ohjeilla voit toimia.
Ennen riisien keittämistä pese ylimääräinen tärkkelys huolellisesti pois, jotta riisi ei puuroudu.
Käsittele riisiä muutenkin varovasti, pesu on helpointa tehdä isoa kulhoa apuna käyttäen, sillä siivilä rikkoo helposti riisinjyvien pinnan.
Huuhtelussa vesi vaihdetaan 8-10 kertaa. Kun vesi on lähes kirkasta, siivilöi riisi.
Kommentteja ja keskustelua