Taikinalevyistä on kätevä valmistaa pienehkö söpö lehtevä naked cake jouluisin makuvivahtein.

Kauli torttutaikinalevyjä leveämmiksi ja pidemmiksi, pistele ja paista taikinalevyt sellaisenaan pitkinä pötköinä. Voit tehdä tämän jo ajoissa 1-3 päivää ennen tarjoilua.

Valmista täyte ja kokoa kakku. Koristele kauniisti jouluun sopivaksi. Tarjoile heti.

Voit valmistaa myös täytteen ajoissa 1-3 päivää ennen tarjoilua odottamaan kakun kokoamista.

Ainekset n. 4:lle annosta

Kakkulevyt:
Jouluhedelmätäyte:
2
dl
omenatuoremehua
1
dl
sherryä tai kirsikkamehua
1
kanelitanko
4
tähtianista
4
neilikkaa
4
kardemummasiementä
1
dl
ruokokidesokeria
500
g
pehmeitä kivettömiä kuivattuja hedelmiä, esim. karpaloita, luumuja, omenia, aprikooseja, taateleita ja viikunoita
Mascarponemousse:
250
g
mascarpone-tuorejuustoa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
lemon curdia
Pinnalle:
tomusokeria, granaattiomenansiemeniä
viikunoita, ananaskirsikoita

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt. Kauli 3 levyä hieman leveämmiksi (n. 13 cm) ja pidemmiksi (n. 25 cm), asettele ne leivinpaperille uunipellille ja pistele levyt haarukalla. Paista levyjä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia, pienemmille leivonnaisille riittää muutaman minuutin lyhyempi paistoaika.

  2. Valmistele paiston aikana hedelmätäyte. Mittaa kattilaan nesteet, kanelitanko, tähtianikset, neilikat, kardemummansiemenet ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää siihen pehmeät kuivatut hedelmät. Keitä seosta noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Neste saa imeytyä hedelmiin. Anna seoksen jäähtyä. Hienonna jäähtyneet hedelmät n. 1 x 1 cm paloiksi.

  3. Voit paistaa levyt ja valmistaa hedelmätäytteen valmiiksi 1–3 päivää ennen tarjoilua.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, lisää vaahtoon mascarpone-tuorejuusto ja sitruunatahna, vatkaa voimakkaasti vaahdoksi. Laita täyte pursottimeen, jossa on iso pyöreä tylla tai taittele pursotuspussi leivinpaperista.

  5. Kokoa kakku. Aseta pitkulaiselle tarjoiluastialle alimmaksi tuleva taikinalevy. Levitä päälle reilu kerros jouluhedelmätäytettä. Pursota täytteen päälle mascarponemoussesta isoja palloja vierekkäin niin, että ne täyttävät koko kerroksen. Aseta toinen levy päälle ja tee samanlaiset täytekerrokset. Aseta kolmas levy päälle. Sihtaa pinnalle tomusokeria ja ripottele koristeeksi granaattiomenansiemeniä. Aseta kakun reunalle viikunalohkoja ja ananaskirsikoita. Kata pöytään ottimiksi terävä veitsi ja kakkulasta sekä jokaiselle asetit, leivoshaarukat ja pikkulusikat.

  6. Voit tarjoilla kakun heti, mutta kakku kestää säilytystä jääkaapissa 1–3 päivää.

Voit valmistaa kakun myös Myllyn Paras Voitaikinalevyistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Mitä tehdä viikunoista?

Valmista ylijääneistä viikunoista mehevä, perinteinen Viikunakakku.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.