Ainekset annosta

3
lampaankyljystä syöjää kohti
1-2
dl
punaviiniä
½
punasipuli pilkottuna
1
valkosipulinkynsi pilkottuna
muutama rosmariinin oksa
oliiviöljyä
voita
vihreitä papuja
1
rkl
viinietikkaa
3
rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
valkosipulia

Ohje

  1. Pilko punasipuli, valkosipuli ja rosmariini hyvin pieneksi. Laita kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla  ja lisää punaviini. Marinoi lampaankyljyksiä 4-5 minuuttia punaviinimarinadissa.  Nosta kyljykset marinadista niin, että mausteet jäävät kyljysten pintaan, mausta vielä suolalla ja pippurilla.

  2. Kieräytä kyljykset ensin suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa ja sitten korppujauhoissa. Tiivistä jauhot kyljysten pintaan käsin painellen. Marinadin mausteiden on tarkoitus jäädä jauhokerroksen ja lihan väliin.

  3. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja nokare voita ja jos haluat läpikypsät kyljykset aseta kyljykset kylmälle pannulle ja kypsennä pikkuhiljaa kullanruskeiksi. Jos haluat lihan roséena kypsennä kyljykset kuumalla pannulla.

  4. Perkaa kokonaisista vihreistä pavuista kova pää pois ja keitä pavut vähässä suolalla maustetussa vedessä al denteksi  n. 2-3 min. Mausta vinaigrettella, jossa 1 rkl viinietikkaa ja 3 rkl öljyä sekä ripaus suolaa ja mustaa pippuria, ehkä valkosipuliakin.

  5. Asettele pavut pesäksi lautaselle ja kyljykset päälle. Täydennä sitruunaviipaleilla ja parmesaanilastuilla.

Resepti:
Sikke

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.