Makaronilaatikko on yksi suomalaisten klassikkoruoista, joka säilyy suosituimpien reseptin joukossa vuodesta toiseen. Voit muokata tästä klassikkoreseptistä laktoosittoman käyttämällä nesteenä lihalientä tai laktoositonta maitoa. Voit myös lisätä makaronilaatikkoon kuitua käyttämällä tummaa sarvimakaronia.

Lihamakaronilaatikon suosituin liha on jauheliha, mutta voit korvata sen kalalla, kanalla tai myös kasviksilla.

Ainekset 1 iso uunivuoallinen annosta

1
l
vettä
2
lihaliemikuutiota tai 2 rkl lihafondia
400
g
jauhelihaa
1
iso sipuli
1
tl
currya
1/3
tl
valkopippuria
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
3
munaa
7
dl
lihalientä tai laktoositonta maitoa

Ohje

  1. Laita makaronit ja lihaliemikuutiot tai -fondi kiehuvaan veteen ja keitä hiljalleen 8 min. Valuta makaronit lävikössä ja ota lihaliemi talteen. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta seos.
  2. Kaada makaronit ja jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Lisää lihaliemi tai laktoositon maito, johon kananmunat ovat hyvin sekoitettu. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 1½ tuntia (tai 200-asteessa n. 1 tunti). Sekoita seosta 1-2 kertaa paiston alkupuolella, jotta makaronit ja liha pysyvät sekoittuneena eivätkä makaronit jää vuoan pohjalle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.