Haettu sivustolta 25.11.2024
Kiinalainen kasvis-riisipuuro, congee, joka maistuu muulloinkin kuin Halloween-pippaloissa. Liemen määrä voi tuntua paljolta, mutta puuromaisen kermainen rakenne todellakin vaatii runsaasti aikaa ja nestettä.
Ainekset 4:lle annosta
1½
l
kana- tai kasvislientä
1
tl
hienoa merisuolaa
3
cm:n
pala inkivääriä kuorittuna ja ohueksi suikaloituna
1
pieni myskikurpitsa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
seesamiöljyä
Koristeluun:
2
kevätsipulia hienonnettuna
paahdettuja GoGreenin seesaminsiemeniä
paahdettuja GoGreenin kurpitsansiemeniä
Ohje
- Laita isoon kattilaan riisi, liemi, suola ja inkivääri. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pienennä lämpöä niin, että vesi kuplii hiljalleen. Sekoittele välillä, ettei riisi tartu kiinni kattilan pohjalle.
- Riisin kypsyessä kuori kurpitsa, poista siemenet (voit paahtaa myöhemmin uunissa) ja leikkaa reilun senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi.
- Anna riisin hautua reippaat puoli tuntia ja lisää sitten mukaan kurpitsakuutiot.
- Jatka kypsentämistä, kunnes puuro alkaa koostumukseltaan kermamaista ja kurpitsat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä.
- Jaa puuro kulhoihin. Koristele kevätsipuilla, seesaminsiemenillä ja kurpitsansiemenillä.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua