Tässä Pohjois-Afrikan mauista inspiroituneessa puurossa kik-herneet paahdetaan uunissa ennen käyttöä, jolloin maku on isosti intensiivisempi. Jos haluat puuroosi lisäpotkua, kokeile mausteenaa harissa-chilikastiketta, oikeastaan tahna, jota varsinkin tunisialaiset kauhovat ruokiinsa jo aamupalalta alkaen. Tulisten Serrano-chilipaprikoiden lisäksi harissa sisältää paahdettua paprikaa, valkosipulia, yrttejä, kuminaa, korianterinsiemeniä ja joskus minttuakin. Koko komeus jauhetaan oliiviöljyn kanssa tahnaksi.
Mittaa kaurahiutaleet, maito ja vesi pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpö kuplivaksi.
Laita pinaatit kauraseoksen päällä ja anna kypsyä hetken. Sekoita sitten kauran sekaan. Kypsennä jatkuvasti sekoittaen, kunnes hiutaleet ovat kypsiä ja puuro rakenteeltaan tiivistä.
Mausta juustokuminalla, kurkumalla ja jauhetuilla seesaminsiemenillä. Sekoita ja lisää kik-herneet.
Kommentteja ja keskustelua