Laita annosmaljoihin 2 rkl ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä, täytä kulhot maidolla (n. 2 dl), rasvatonkin maito sopii. Sekoita puhtaalla lusikalla hyvin. Peitä kulhot esim. lautasella, anna kiinteytyä huoneenlämmössä vähintään puoli vrk, mieluummin 18 tuntia.
Poistamalla kannen ja hieman heilauttamalla voi tarkistaa, että viili on kiinteytynyt. Laita lopuksi kulhot jääkaappiin. Muista jättää yhteen kuppiin viilijuurta seuraavaa kertaa varten. Tarjoa viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera, mausta halutessa hieman sokerilla ja kanelilla.
Itselläni omateemä viili unohtui kolmeksi viikoksi jääkaappiin ja oli todella hyvää, parempaa kuin "tuoreempi". Jos on pahaa, niin silloin on pilaantunut.
Kuinka kauan tämä itsetehty viili säilyy jääkaapissa syömäkelpoisena? Entä kauan säilyy juuri käyttökelpoisena? (saman ajan kuin viili syömäkelpoisena vai pidempään?) Mistä tunnistaa viilin/juuren pilaantuneen?