• Kesään kuuluu viili ja se on helppoa ja hauskaa valmistaa itsekin, kun käyttää aina edellistä viiliä "juurena" maitoon.
  • Perinteisesti viilin kanssa syödään talkkunajauhoja, mutta myös lähes aina kaapista löytyvät kaurahiutaleet tai eri hiutaleversiot sopivat tähän!

Ainekset 4 annosta annosta

dl
viiliä
8
dl
maitoa
2-3
dl
vadelmia ja mustikoita tai marjasosetta
1-2
rkl
sokeria
(1
tl
kanelia)

Ohje

  1. Laita annosmaljoihin 2 rkl ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä, täytä kulhot maidolla (n. 2 dl), rasvatonkin maito sopii. Sekoita puhtaalla lusikalla hyvin. Peitä kulhot esim. lautasella, anna kiinteytyä huoneenlämmössä vähintään puoli vrk, mieluummin 18 tuntia.
  2. Poistamalla kannen ja hieman heilauttamalla voi tarkistaa, että viili on kiinteytynyt. Laita lopuksi kulhot jääkaappiin. Muista jättää yhteen kuppiin viilijuurta seuraavaa kertaa varten. Tarjoa viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera, mausta halutessa hieman sokerilla ja kanelilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.