• Viiliä on helppo valmistaa itse. 
  • Nauti viili marjojen ja kaurahiutaleiden kanssa.

Ainekset 1:lle annosta

2
rkl
ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä
2
dl
maitoa
Lisäksi:
2-3
rkl
mustikoita tai mustikkahilloa tms. marjoja
1
tl
sokeria

Ohje

  1. Laita annosmaljaan 2 rkl ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä, täytä kulho maidolla (n. 2 dl), rasvatonkin maito sopii. Sekoita puhtaalla lusikalla hyvin ja peitä kulho esim. lautasella. Anna kiinteytyä huoneenlämmössä vähintään puoli vrk, mieluummin 18 tuntia.
  2. Poistamalla kannen ja hieman heilauttamalla voi tarkistaa, että viili on kiinteytynyt. Laita lopuksi kulho jääkaappiin. Muista jättää yhteen kuppiin viilijuurta seuraavaa kertaa varten. Tarjoa viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.