Ainekset annosta

Taikina
5
dl
lämmintä vettä tai maitoa
2
pss
kuivahiivaa
2
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
150
g
margariinia tai voita
Täyte
100
g
margariinia tai voita
1
dl
sokeria
1
rkl
kanelia
Voiteluun
1
kananmuna
tai ½
dl
kauramaitoa

Ohje

  1. Sekoita hiiva, sokeri, kardemumma ja suola kädenlämpöiseen veteen tai maitoon.
  2. Lisää jauhoja vähitellen ja ala vaivata taikinaa joko koneella tai käsin.
  3. Kun taikina alkaa saada sitkoa, lisää margariini tai voi muutamassa erässä ja jatka vaivaamista. Lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Varo lisäämästä liikaa jauhoja, ettei taikinasta tule kuiva.
  4. Jätä taikina kohoamaan noin tunniksi peiteltynä.
  5. Sekoita täytteen ainekset yhteen.
  6. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä täyte levylle.
  7. Kääri levy rullalle ja leikkaa viipaleiksi.
  8. Asettele viipaleet pellille (noin puolikas pelti) tai isoon uunivuokaan. Jätä hieman väliä pullien väliin.
  9. Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
  10.  Voitele pullat. Lisää halutessasi raesokeria tai kidesokeria pullien päälle.
  11.  Paista peltipullaa n. 20-25 minuuttia.

VINKKI! Tuplaa taikina, jos haluat kokonaisen ison pellillisen peltipullaa.

Resepti:
Hannele Hyvärinen @kokitjapotit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.