Ainekset 4:lle annosta

100
g
pancettaa (Italian pekonia) tai hyvin tiivistä pekonia suikaleina
1
prk
tomaattimurskaa (n. 450 g)
20
g
voita
1
keskikokoinen sipuli pieninä kuutioina
1
valkosipulinkynsi hienoksi hakattuna
1
tuore chilipalko halkaistuna ja siemenet poistettuna
60
g
pecorino- tai parmigiano reggiano -juustoraastetta
suolaa ja ripaus sokeria

Ohje

  1. Hauduta sipuli, valkosipuli ja pekoni miedolla lämmöllä voissa kunnes sipulit vähän pehmenevät. Lisää tomaattimurska, pane joukkoon chilipalon puolikkaat ja keitä, välillä maistellen kunnes chili on antanut tarpeeksi tulisuutta kastikkeeseen. Kastike saa olla kohtalaisen tulinen, "kiukkuinen".

  2. Poista chilit ja keitä tarvittaessa kastike sopivan sakeaksi (jos tomaattimurska on tiivistä, voi olla, ettei tarvitse keittää enää, vaan joudut lisäämään tilkan vettä). Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.

  3. Vähennä pakkauksen keittoajasta yksi minuutti ja keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä, kaada lävikköön, ravista keitinvesi hyvin pois ja kaada heti tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää samalla 1-2 rkl juustoa ja kuumenna hyvin. Annostele syville lautasille ja tarjoa loput juustosta erikseen.

Resepti:
Resepti kirjasta: Eero Mäkelä, sata parasta Näitä aterioita et unohda. Kustantaja Otava

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.