Kinuski-karpalot ovat jälkiruokaklassikko. Tässä karpalot ja kinuskikastike on yhdistetty cannelloneihin, jolloin saadaan ihan uudenlainen jälkiruoka.

Karpaloiden tilalla voi mainiosti käyttää puolukoita, lakkoja tai herukoita.

Kun pakastin on täynnä marjoja, tämä jälkiruoka on helppo ja juhlava tapa keventää pakastinta.

Katso, että kastikkeita ja nestettä on vuoassa niin paljon, että ne peittävät pastaputket, jolloin ne kypsyvät kokonaan.

Ainekset 4:lle jälkiruoaksi (12 putkea eli 3 putkea / annos) annosta

Täyte:
5
dl
karpaloita, puolukoita tai herukoita (jäisinä)
Päälle:
2
dl
kinuskikastiketta
2-3
dl
vaniljakastiketta
n. 2
dl
maitoa

Ohje

  1. Täytä cannelloni-putket jäisillä marjoilla ja aseta täydet marjaputket voideltuun pienehköön uunivuokaan (n. 15 x 20 cm uunivuoka) kahdeksi kerrokseksi sitä mukaa, kun täytät ne.
  2. Kaada putkien päälle kinuskikastiketta ja vaniljakastiketta sekä maitoa niin, että putket ovat nesteen peitossa.
  3. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltainen. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKI: Voit käyttää vähemmän marjoja ja käyttää osaksi hedelmäkuutioita, esim. omenakuutioita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.